L'oficina PANGEA de Paterna ha augmentat en un 25 per cent les atencions a migrants en el que va d'any

L'oficina PANGEA d'informació, mediació, assessorament i orientació per al col·lectiu migrant ha realitzat un total de 1.130 intervencions en els quals va d'any, la qual cosa suposa un increment del 25% respecte al passat any.

Així ho ha explicat la regidora d'Inclusió Social i Polítiques d'Igualtat, Isabel Segura, qui ha destacat que “només durant els mesos que va durar el confinament es van realitzar 126 anomenades a persones migrants majors de 60 anys, 148 seguiments, 140 intervencions a famílies en situació de vulnerabilitat i 8 visites domiciliàries”..

En aqueixa línia, Segura ha volgut en valor l'esforç realitzat “l'increment en les intervencions és un reflex del treball realitzat amb l'objectiu donar cobertura assistencial a totes les persones migrants que viuen en el municipi, evitant a puga agreujar-se la situació de vulnerabilitat en la qual es troben alguns usuaris i usuàries després de la crisi sanitària que hem viscut”.

I és que el servei que ofereix l'oficina Pangea, que gestiona l'empresa municipal *Gespa, centra el seu objectiu principal en la inclusió social de la població migrant de Paterna atenent les situacions derivades del context migratori dels usuaris i usuàries que acudeixen a serveis socials i sol·liciten una intervenció específica relacionada amb el seu projecte migratori.

“La població migrant, moltes vegades es troba en una situació vulnerable, una condició que va empitjorar durant l'estat d'alarma generant situacions de vertadera exclusió social que van ser ateses pels treballadors de l'oficina”, ha declarat la regidora Segura.

En aqueix sentit, ha destacat les situacions d'emergència social que es donen especialment entre dones soles amb menors a càrrec, així com aquelles persones que es troben en situació irregular, les que no estan empadronades, venedors ambulants, persones que treballaven en el camp, cuidadores i treballadores de la llar.

“En la majoria d'aquests casos aquestes persones han vist desaparéixer la font dels seus ingressos amb l'estat d'alarma per la qual cosa és necessari que continuem treballant per a garantir que no es queden arrere”, ha conclòs la regidora Segura.