Gespa crea quatre espais cardioprotegits a Paterna

L'Ajuntament de Paterna, a través de l'empresa municipal Gestió i Serveis de Paterna, ha instal·lat dos desfibril·ladors fixos en les seues instal·lacions del Parc Tecnològic i el Polígon Font del Pitxer i altres dos mòbils en vehicles empresarials, creant d'aquesta manera quatre espais *cardioprotegits en l'empresa.

Els espais cardioprotegits, dotats tant de desfibril·ladors com de personal no sanitari que sàpia utilitzar-los, són la clau per a evitar la mort en cas de parada cardíaca.

Amb aqueix objectiu, juntament amb la col·locació dels nous desfibril·ladors, s'ha format a treballadors/as de les diferents àrees de l'empresa per a poder utilitzar-los en cas d'emergència.

Més de 30.000 persones moren a Espanya tots els anys per una parada cardíaca. En molts dels casos, la mort hauria sigut evitable si algú haguera començat una maniobra de ressuscitació cardiopulmonar (RCP) i utilitzat els desfibril·ladors públics immediatament.

Quan una persona es troba en parada respiratòria, la utilització immediata d'un desfibril·lador és vital per a restablir la situació, reduir les seqüeles i per descomptat, el risc de mort.

No es pot obviar que qualsevol persona pot ser testimoni d'una parada cardíaca (el 80% de les parades cardiorespiratòries ocorren fora de l'àmbit hospitalari), i a partir d'ara, els treballadors i treballadores de l'empresa pública estaran coberts en cas que es produïra alguna emergència.

A més, els dispositius mòbils que s'han instal·lat en els vehicles, permetran ampliar la cobertura més enllà de l'empresa oferint assistència a la veïns/as de Paterna que la puga necessitar.