Gespa aplica mètodes sostenibles en el control de plagues i malalties de les zones verdes de Paterna

L'àrea de Zones Verdes de l'empresa està aplicant mètodes sostenibles per al control de plagues i malalties de les zones verdes de la ciutat.

Un dels eixos d'aquesta gestió fitosanitària és la solta d'insectes beneficiosos per al control de determinades plagues, que afecten l'arbratge urbà i el seu entorn i que es realitzarà en els pròxims dies.

Aquest mètode, que permet reduir l'ús de plaguicides, ha demostrat la seua eficàcia, reduint considerablement la incidència d'afeccions en l'arbratge. En aquest sentit, s'està realitzant un control de la solta biològica per a valorar si és necessària una segona com a reforç.

En el cas de plagues específiques, com la processionària, es realitza un seguiment integral de la plaga, començant amb la col·locació de paranys d'atracció d'adults per a elaborar gràfiques de corbes de vol i preveure la incidència per a planificar el tractament.

D'altra banda, també s'apliquen altres tècniques com l'endoteràpia o l'aigua a pressió per a combatre i/o erradicar altres plagues que afecten l'arbratge de la ciutat.

En utilitzar mètodes sostenibles per a tractar les plagues i cuidar de les nostres zones verdes es redueix l'ús de plaguicides i s'afavoreixen ecosistemes rics i estables que impulsen l'increment de fauna auxiliar, avançant en el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenibles.