L'Ajuntament de Paterna comença amb les labors de control de la processionària de pi durant els mesos d'estiu

Un any més, l'Ajuntament de Paterna comença amb les labors de control de la processionària de pi durant els mesos d'estiu.

L'objectiu d'aquesta primera actuació, que consisteix a col·locar paranys per a atrapar exemplars adults, és realitzar un comptatge de les captures i registrar-les en gràfiques “corbes de vol”, podent estimar la data en la qual es realitzaran les primeres posades i l'aparició de les primeres erugues i preveure d'aquesta manera el període òptim per a l'inici dels tractaments contra aquest insecte.

Com a novetat enguany s'ha incrementat el nombre de paranys, amb 30 més, instal·lades en les diferents zones boscoses del municipi aconseguint un total de 61 unitats.

La Tinenta Alcalde de Foment i Gestió de la Ciutat, Mercedes Navarro ha posat l'accent que “gràcies a aquests treballs previs podem conéixer amb més exactitud el període en el qual els ous fan eclosió i per tant, inicia la plaga per a poder anticipar-nos amb els tractaments en els arbres de les nostres zones verdes de Paterna i reduir l'impacte d'aquesta plaga de manera més eficient i sostenible”